Startsidan  ·   Instagram  ·   Twitter  ·   Tumblr

Halloween!

Skrivet:    ·  Övrigt ♥
Hej alla hjärtisar ♥
Tänkte bara hälsa er att ha en grym Hallloween nu , Hoppas ni alla får nåt kul godis eller något ♥
 
Ha en grym kväll ♥ :D

Film<3

Skrivet:    ·  Julia♥

Sitter med Ida och kollar på pretty little liars :)

Gästbloggning- Emma tegelskär.

Skrivet:    ·  Övrigt ♥

GÄSTBLOGGNING av …….

Emma Tegelskär!!!

Så himla kul att goa emma ville gästblogga på min blogg eller vad säger ni? emma har haft STORA framgångar på ponny och här på min blogg ska hon dela med sig av sin fantastiska historia! läs! :D

 

Hej! Mitt namn är Emma Tegelskär och jag ska gästblogga lite här idag. Jag är 13 i år och bor i Kungälv strax utanför Göteborg.

 Jag började rida för fyra år sedan. När jag var åtta red jag lite till och från på ridskola, men jag blev biten och sparkad och en gång när jag kom hem och hade fått en rejäl spark på låret så sa min mamma helt enkelt att nu ska vi leta efter en egen häst. Jag hade inte ens tjatat om en egen häst för jag trodde ändå aldrig att jag skulle få en men så blev det.

 

 Vi kollade runt lite i tidningar och på nätet, efter en vecka hittade vi en som verkade bra och vi åkte och provred den. Redan påväg hem var vi överens om att den ponnyn var perfekt. Hembys Jupiter, han var 16 år, en b-ponny, kritvit, jättesnäll och en bra läromästare. När jag fick honom var jag 9 år och kunde knappt rida, visste inte hur man fattade galopp eller vad en skänkelvikning var. Så jag red mest runt lite och gjorde massa olika saker men efter ett tag åkte jag ut på en liten lokal dressyrtävling och en cleatround hoppning. Han var en ganska lat häst ändå så hoppningen gick inte så bra, men när jag red så mycket jag bara kunde slutade det ofta med vinster i LC:1 och LB:1. Det var väl på så sätt jag började träna dressyr mer och mer. Ett år efter jag köpte honom kände vi att han hade lärt mig allt han kunde och jag ville börja rida regionalt vilket jag inte kunde med honom. Så vi letade och hittade en till b-ponny!

 

 

Han hette Särkens William var 10 år och hade gått SM. Han och jag klickade så vi köpte honom. Strax efter det fick dessvärre Jupiter fång. Men vi hittade en perfekt liten tjej som fick honom medans han fortfarande var under läkning. William var en väldigt fin ponny på många sätt men min tid med honom var inte så bra. I början gick allt bra, jag började lära känna honom, tävla regionalt och sedan kvalade vi även nationellt. Våran första nationella tävling vi red i mars 2011 gick bra, vi red på 62%. Men sedan gick väl det åt skogen kan man säga. På någon regional tävling slog vi till med 70% och vann men resten av de nationella var 58%. Träningen hemma gick inte heller bra, men något enstaka pass kunde han gå så himla fint! Vi var väl lite förvirrade men vi red på hela sommaren. Sedan till hösten, för att göra en LÅNG historia kort så hade han kissing spines i ryggen och detta var då andledningen till att det inte gått bra. Men vill bara påpeka att jag var inte för stor för honom och detta är något som växt genom åren. Men även till honom hittade vi en perfekt familj, en liten fem åring som rider lite ibland.

 

 

 I november 2011 köpte jag världens mest underbaraste c-ponny, Moelgarnedd Montana RW 114. När jag köpte honom så hade han två år innan gått  med en jätteduktig ryttare vid namn Anna Drugge som var femton när hon red honom, hon red NM, FHS och tog SM silver. 2010 red han av Amanda Holmertz som startade SM på honom. Han hade dock inte gått ordentligt på några månader när jag fick honom.

 

Efter ett tag jag haft honom så hittade jag ett drömställe! Kallas för Mosslunda Dressyrstall i Kristianstad som är helt fantastiskt! Där började jag träna i december 2010 och tränar fortfarande där och kan inte vara nöjdare. Så jag åkte ner på lov och ibland helger och tränade och utvecklingen var stor. Sommaren 2011 startade vi SM och tog silver. Kan nämna att jag även tränar här uppe för en tjej som heter Daniela som är dotter till hon som äger stallet jag står på. Men jag fortsatte träna och det gick bättre och bättre.

  

 Sedan var vi på tävlingssäsongen 2012. Alla rörelser var mycket bättre, hans trav, hans form allt vi tränat hårt på.  Alla vanliga nationella tävlingar gick bra och när det var de tävlingar som är Falsterbo kval var jag precis utanför två gånger. Men fick senare ett wildcard till Falsterbo ändå. Jag kom med i landslaget i början av året och blev sedan uttagen att representera Sverige på de Nordiska Mästerskapen i Finland, helt otroligt roligt! Men även om det var fantasktiskt att rida NM var det också en av mina värsta tävlingar. Upp till Stockholm, på båten och vägen till Ypäja var jag så sjuk. Mitt öga var helt svullet, jag mådde jättedåligt, kunde inte äta osv. När vi kom dit var vi tvunga att åka till doktorn för att få pencillin. Jag hade fått bihålsinflamation blandat med kraftig förkylning. Vi var där på måndag och tävlingen började fredag. Jag red så gott jag kunde men de första tre dagarna mådde jag inte alls bra och spydde. Men jag blev bättre och när det väl var dags var jag tillräckligt bra för att rida ordentligt. Jag var 3:a första dagen, 6:a i lagklassen på lördagen och 2:a i finalen på söndagen. Men som många trodde, jag fick ingen silvermedalj, dom ändrade reglerna för kategori C och slog ihop resultatet med lagklassen och jag slutade 4:a med 4 hundradelar från bronset. Sverige tog föresten silvret i lag! Jag var jättenöjd med hela tävlingen fast jag blev helt förstörd när jag blev 4:a ändå, det kanske nu kan förstå.

 

 

 

Men sedan till något RIKTIGT roligt! Falsterbo Horse Show, åh va häftigt det var! Montana var riktigt pigg vilket gjorde att jag hade svårt att hålla honom på marken men det gick bra ändå!Han var kort i nacken emellanåt och jag missade fler saker än vad jag brukade men, ”skitsamma”  Blev fyra båda dagarna!

 

 

 

 

I augusti var det dags för min sista tävling med Montana.. Svenska Mästerskapen. Första dagen gick jättebra med vinst på 71%. Andra dagen, oj. Jag var riktigt nervös, det var problem med min starttid och nä usch. Men femma blev vi i alla fall och jag ledde fortfarande inför finalen. På söndagen var jag ganska lugnt, allt gick bra och vi vann klassen. Vi tog också GULDET! Jag kunde inte avslutat på ett bättre sätt än svensk mästare på honom!  

 

Inte så länge efter kom en dansk familj och provred Montana, helt perfekt familj. Så vi visste på direkten att dom skulle få Montana. De var ganska förälskade i honom så de tvekade inte. Det är idag 38 dagar sedan han åkte.

 

Jag måste bara hylla Montana eller något. Han var SÅ perfekt, jättesnäll, inte alls hingstig, arbetsvillig, fokuserad när man rider han, hoppar bra, perfekt temperament ute, snäll i all hantering och riktigt fin för att vara så liten. Jag kan inte beskriva med ord hur mycket jag älskar och saknar denna ponnyn!

 

http://www.videofy.me/v/611692

http://www.videofy.me/v/611691

 

http://www.videofy.me/v/662137

 http://www.youtube.com/watch?v=acK74vighc4

Köpte en d-ponny vid namn Fighter i april, han är en valack som är 15 år. Har inte haft jättemycket fokus på honom förens nu på senare tid men det går bättre och bättre. Han kommer jag starta på Lag- SM i Nordhalland denna helgen.

 

 

Nyligen har vi också bestämt att vi ska ta över den gula d-ponny hingsten Jarno RP 145, jag har inte ridit honom så många gånger med gillar honom väldigt mycket!

 

'

 

Det var allt för mig! Min egna blogg hittar ni på: www.nattstad.se/emmategelskär!

Tack Emma för du ville gästblogga här och måste säga att jag tycker du är sjukt cool!

Hoppas ni läsare också tyckte om det :)

 

OBSERVERA ATT DET STÅR KRAM JULIA HÄR NERE!


Design